Gedragstherapie

Momenteel ben ik in opleiding tot gedragsdeskundigen en zit ik nu in mijn 3e jaar waarin ik bezig ben met de praktijkperiode. Dit houdt in dat ik beschik over alle theoretische kennis en door middel van het geven van trainingen ook al praktijkkennis. Voor deze praktijkperiode heb ik verschillende casussen nodig die beoordeeld worden door school. 

Voor wie:

Zit u met de handen in het haar en heeft u geen idee wat u kunt doen aan het gedragsprobleem van uw hond. U heeft alles geprobeerd, maar niks lijkt te werken. Ik kijk graag met u mee, zodat we samen kunnen kijken wat voor u en uw hond de best mogelijke oplossing is. 

Gedragsproblemen kan van alles zijn eigenlijk alles wat u als een probleem ervaart voorbeelden hiervan zijn:

  • Angst
  • Agressie
  • Blafgedrag
  • Najagen/drijven 
  • Niet alleen thuis kunnen blijven

 

Wat is gedragstherapie:

Gedragstherapie wordt ingezet op het moment dat uw hond zich niet gedraagt zoals u zou willen. Het kan ook zijn dat uw hond overlast veroorzaakt waar u, uw omgeving en/of uw hond last van ondervindt. Bij de gedragstherapie wordt er dan specifiek gekeken naar wat de hond aan gedrag laat zien. Waar kijken we dan naar bij het gedrag dat is de houding van de hond, heeft de hond stresssignalen en wat doet de hond nu precies. Daarna is het van belang om te kijken wat de reden is dat de hond dit doet en wat er allemaal van invloed is op dit gedrag. Dit kan de omgeving zijn, u als eigenaar, maar ook de innerlijke motivatie van de hond zelf. 
Nadat we dit op een rijtje hebben, kunnen we gaan kijken hoe we het gedrag kunnen voorkomen, beïnvloeden en/of om kunnen buigen tot ander gedrag, dan wel tot een acceptabel niveau van het gedrag.

Het betekend ook dat u als eigenaar hiermee aan de slag moet en dat het best wel heel intensief is en dat je te maken krijgt met ups en downs tijdens dit proces. 

 

Hoe ziet een gedragstherapie eruit:

Ik zal u vragen een vragenlijst in te vullen, zodat ik een beeld krijg van het gehele plaatje. 
Indien mogelijk een filmpje van het probleemgedrag maken en dit naar mij toe sturen.
Vervolgens volgt het consult waarin ik met u de vragenlijst doorloop en eventuele extra vragen zal stellen en waarin u ook nog aanvulling kunt geven.
Hierop zal een diagnose volgen met het daarbij behorende advies en kunnen we gelijk aan de slag met de eerste stappen van dit advies.

Na afloop volgt een uitgebreide verslaglegging waarin u alles terug kunt lezen en staan ook de stappen van het advies uitgewerkt.

U gaat hiermee aan de slag en na 2 weken hebben wij contact over hoe het gaat. Indien u eerder vragen heeft kunt u deze altijd stellen. Ook kan het mogelijk zijn dat er nog meerdere trainingen zullen volgen, dit gaat altijd in overleg met u samen.

 

Na het consult ben ik 3 maanden beschikbaar om al uw vragen te beantwoorden. En begeleid ik jullie waar nodig hierdoor heen door telefonisch contact of mail contact. 

Duur van het consult:

Een consult duurt 1,5 tot 2 uur.

Praktijktraining duurt 60 minuten.

 

Kosten:

Dit zijn de kosten die tijdelijk zullen worden gehandhaafd zolang ik nog bezig ben met de opleiding tot gedragsdeskundigen.

 

Gedragsconsult met verslaglegging en tot 3 maanden na het consult bereikbaar voor vragen en begeleiding op afstand via mail, whatsapp of telefoongesprek €150,-

Trainingen na het consult van 60 minuten: €50,-

 

Contactgegevens:

E-mailadres: info@speakingdogs.nl

Telefoonnummer: 0634122500