Gedragstherapie

Voor wie:

Loop jij met je hond tegen een probleem aan? Dit kunnen problemen zijn van klein tot groot. Iets waar jij als eigenaar tegenaan loopt, de hond zelf last van onder vindt of iemand in de omgeving(buren/vrienden) ervaart last van jouw hond.

Enkele voorbeelden van problemen waar je tegenaan kunt lopen:

  • Angst(geluiden, objecten, enz.)
  • Agressie(naar honden, mensen)
  • Blafgedrag(bij voorbijgangers, bij de bel, enz.)
  • Najagen/drijven(naar voertuigen, katten en/of wild, enz.) 

Wat is gedragstherapie:

Gedragstherapie wordt ingezet op het moment dat je hond zich niet gedraagt zoals jij zou willen. Het kan ook zijn dat je hond overlast veroorzaakt waar jij, je omgeving en/of jouw hond last van ondervindt.

Bij de gedragstherapie wordt er dan specifiek gekeken naar wat de hond aan gedrag laat zien. Waar kijken we dan naar bij het gedrag dat is de houding van de hond, heeft de hond stresssignalen en wat doet de hond nu precies. Daarna is het van belang om te kijken wat de reden is dat de hond dit doet en wat er allemaal van invloed is op dit gedrag. Dit kan de omgeving zijn, u als eigenaar, maar ook de motivatie van de hond zelf. 

Nadat we dit op een rijtje hebben, kunnen we gaan kijken hoe we het gedrag kunnen voorkomen, beïnvloeden en/of om kunnen buigen tot ander gedrag, dan wel tot een acceptabel niveau van het gedrag.

Het betekend ook dat je als eigenaar hiermee aan de slag moet en dat het best wel intensief kan zijn en dat je te maken krijgt met ups en downs tijdens dit proces. 

 

Hoe ziet een gedragstherapie eruit:

Ik zal je vragen een vragenlijst in te vullen, zodat ik een beeld krijg van het gehele plaatje. 
Indien mogelijk een filmpje van het probleemgedrag maken en dit naar mij toe sturen.
Vervolgens volgt het consult waarin ik met jou de vragenlijst doorloop en eventuele extra vragen zal stellen en waarin jij ook nog aanvulling kunt geven.
Hierop zal een diagnose volgen met het daarbij behorende advies en kunnen we gelijk aan de slag met de eerste stappen van dit advies.

Vervolgens heb jij de keuze die jij zou willen:

  • Ik maak een uitgebreide verslaglegging waarin je alles terug kunt lezen en staan ook de stappen van het advies uitgewerkt. Je gaat hier vervolgens zelf mee aan de slag. Na 2 weken neem ik contact met je op om te kijken hoe het gaat aan de hand daarvan kunnen je doorgaan met het advies of moet er misschien nog iets aangepast worden. Op het moment dat dan blijkt dat het niet echt wilt lukken om het zelf te doen kunnen we nog een privéles inplannen.
  • We plannen een afspraak in voor een privéles, zodat we samen aan de slag gaan met het advies wat ik je tijdens het consult heb gegeven. Waarin ik je ondersteun met de eerste stappen van het advies. 
  • Daarnaast kan je er voor kiezen om de boven genoemde opties allebei te willen doen. Je ontvangt dan zowel de uitgebreide verslaglegging waarin je alles terug kunt lezen. En daarnaast plannen we een training in om samen aan de slag te gaan met het advies.

Daarnaast is het altijd mogelijk om extra trainingen in te plannen.  

Duur van het consult:

Een consult duurt 1,5 tot 2 uur.

Praktijktraining duurt 60 minuten.

 

Kosten:

Dit zijn de kosten die tijdelijk zullen worden gehandhaafd zolang ik nog bezig ben met de opleiding tot gedragsdeskundigen(bijna afgerond)

Gedragsconsult met uitgebreide verslaglegging en na 2 weken telefonisch contact €150,-

Gedragsconsult met privéles €175,-

Gedragsconsult met uitgebreide verslaglegging en privétraining €200,-

Trainingen na het consult van 60 minuten: €50,-

 

Contactgegevens:

E-mailadres: info@speakingdogs.nl

Telefoonnummer: 0634122500