Over Speaking Dogs

Bij Speaking Dogs draait het om samenwerken met je hond. 

Dit doe ik op individueel/gezinsniveau, bij u/jullie thuis. Hierdoor zijn er veel mogelijkheden en kan ik me aanpassen aan de wensen die u/jullie hebben. 

Bij het trainen werk ik zoveel mogelijk door de hond te belonen voor gewenst gedrag, maar ook is het belangrijk dat we gedrag wat we niet graag zien op een juiste manier te sturen. 

 

Over mezelf

Ben Rebecca Kuijf, 27 jaar en woon in Gouda.

Waar ik het meest van geniet is lekker bezig zijn met de honden. Dit is met Shadow een border collie van 4 jaar en Rasta een kruising van 6 jaar. Met beide honden hebben ik verschillende trainingen gevolgd en volg ik nog regelmatig trainingen. Dit om zelf ook te blijven ervaren wat een cursist ervaart en er is altijd nog genoeg te leren. 

 

Opleiding:
Ik ben in opleiding tot kynologisch gedragsdeskundige bij Dogvision. Inmiddels heb ik hier al een aantal modules behaald(zie kopje diploma's/certificaten) en doe ik dit met veel plezier aangezien honden mijn passie zijn, en ik graag mensen help om met hun samen te werken. Dit zowel in positieve zin als het lekker trainen met je hond als in negatieve zin, kijken naar een oplossing voor de problemen die men ervaart.

 

Werk:

Ik werk in een supermarkt als leidinggevende op verschillende vlakken, zowel op de broodafdeling als in de winkel zelf. Ik heb het hier erg naar me zin, doordat ik afwisselend werk heb, in contact kom met mensen en ik lekker bezig ben. 

 

Hobby's:

Fotograferen is één van mijn hobby's die ik voornamelijk uitvoer op het moment dat ik op vakantie ben. Dan kan ik hier echt van genieten en op verschillende momenten lekker met mijn camera op pad. Zo maak ik voornamelijk foto's in de natuur, dit kan zijn bloemen, zonsondergang en dieren.

Lezen is een andere hobby van mij, dit zijn boeken waar je heerlijk snel doorheen leest, maar ook informatieve boeken. 

 

Vrijwilligerswerk:

Ik geef hondentraining bij een hondenschool, hier heb ik mijn stage voor Kynologisch instructeur gelopen. Daarna ben ik hier lekker les blijven geven en doe dit met heel veel plezier in een leuk team van instructeurs. Hier heb ik dan ook mijn ervaring opgedaan als instructeur. 

 

Diploma's en certificaten:

Certificaten: kynologisch gedragsdeskundige:

  • Probleemgedrag bij honden - mei 2019
  • Gedragstherapie in de praktijk - december 2019
  • Mens achter de hond - juli 2020

 

Diploma: Kynologisch Instructeur 2018

Certificaten:

  • Toegepaste Ethologie van de Hond - juli 2018
  • Kynologish Instructeur - april 2018
  • Leren bij Honden - juli 2017

 

Overige certificaten:

  • Workshop vechtende honden uit elkaar halen - maart 2020

 

Certificaten: NCOI HBO bachelor pedagogiek

Certificaten:

  • Begeleiden van kinderen en jongeren - december 2016
  • Ontwikkelings- en levensfasepsychologie - december 2016
  • Professionele Communicatie - december 2016